FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Dvoje ljudi poginulo u eksploziji u kršćanskom gradiću

BEJRUT, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji bombe u srijedurano ujutro u trgovačkom centru libanonskog obalnog grada Kaslikapoginulo je dvoje ljudi, a petero je ranjeno, objavila je policija ilokalna televizija.
BEJRUT, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji bombe u srijedu rano ujutro u trgovačkom centru libanonskog obalnog grada Kaslika poginulo je dvoje ljudi, a petero je ranjeno, objavila je policija i lokalna televizija.

U televizijskoj snimci moglo se vidjeti da se krov trgovačkog centra urušio, te kako djelatnici hitnih službi tragaju za žrtvama.

Policija je objavila kako je eksploziju uzrokovala bomba.

Eksplozija se dogodila u vrijeme kad je trgovački centar bio zatvoren. Prema prvim informacijama dvojica poginulih su Azijati, koji su radili u zgradi gdje je odjeknula eksplozija. Broj žrtava bio bi znatno veći da se eksplozija dogodila danju, kad je trgovački centar preplavljen kupcima.

Grad Kaslik nalazi se 20 kilometara sjeverno od glavnog libanonskog grada Bejruta a većinu njegova stanovništva čine kršćani. To je druga eksplozija u posljednjih pet dana koja se je dogodila u kršćanskom području Libanona. U subotu je u eksploziji automobila-bombe u kršćanskom predgrađu Bejruta ranjeno 11 ljudi.

Opozicijski član libanonskog parlamenta Faris Bouez, koji je stigao na mjesto nesreće, izjavio je kako je ovaj napad uperen protiv sigurnosti i stabilnosti zemlje, te da je to politička poruka snagama koje se zalažu za veću neovisnost o Siriji.

"Oni koji su podmetnuli bombu žele izazvati kaos", kazao je kršćanski opozicijski parlamentarac Ghanem al-Boun.

Ova eksplozija mogla bi produbiti političku krizu u zemlji do koje je došlo nakon atentata koji je 14. veljače izvršen na bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja. Nakon Haririjeva ubojstva u zemlji je došlo do masovnih antisirijskih demonstracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙