FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush izrazio sućut žrtvama potresa u indoneziji

WASHINGTON,29. ožujka 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushizrazio je u utorak sućut žrtvama potresa u Indoneziji i rekao da ćeSjedinjene Države pomoći u ublažavanju njegovih posljedica.
WASHINGTON,29. ožujka 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush izrazio je u utorak sućut žrtvama potresa u Indoneziji i rekao da će Sjedinjene Države pomoći u ublažavanju njegovih posljedica.

"Narod Indonezije može također znati da molimo za njih i da je naša vlada spremna pomoći", rekao je Bush u Bijeloj kući na početku svog govora o slobodi i demokraciji u Iraku.

Bush je kazao kako američki dužnosnici, koji su već u regiji pomažući oporavku od katastrofalnog tsunamija, procjenjuju koja će pomoć biti potrebna nakon najnovijeg potresa.

Najmanje 400 ljudi poginulo je u ponedjeljak u potresu snage 8,7 stupnjeva Richterove ljestvice koji je pogodio indonezijski otok Nias kod Sumatre.

Prije tri mjeseca još snažniji zemljotres izazvao je katastrofalni tsunami u Indijskom oceanu u kojem je u nekoliko zemalja poginulo oko 273.000 ljudi.

Bush, koji je kritiziran za sporu reakciju na tu katastrofu, ovaj put je odmah izrazio sućut i ponudio pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙