FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: U potresu najmanje 300 mrtvih

DŽAKARTA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 300 osoba poginulou potresu koji je u noći na utorak pogodio podmorje oko indonezijskogotoka Sumatre, a strahuje se da bi broj poginulih mogao biti i mnogoveći.
DŽAKARTA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 300 osoba poginulo u potresu koji je u noći na utorak pogodio podmorje oko indonezijskog otoka Sumatre, a strahuje se da bi broj poginulih mogao biti i mnogo veći.

Indonezijski potpredsjednik Yusuf Kalla je za BBC izjavio da bi, prema prvim informacijama sa otoka Niasa, gdje je bio epicentar potresa jakosti 8,7 stupnjeva po Richteru, "moglo biti i tisuću ili dvije tisuće žrtava".

Brojnim žrtvama nije mogla biti pružena liječnička pomoć zbog nestanka struje u glavnoj bolnici na tom otoku, ali i zato što su zajedno s uspaničenim stanovništvom, pred mogućnošću tsunamija, u brda pobjegli i mnogi liječnici i medicinske sestre.

Po izjavama lokalnih dužnosnika u glavnom gradu Niasa Gunung Sitoliju uništeno je najmanje 80 posto građevina.

Nakon ovog potresa Sumatru nije pogodio razorni tsunami kakav se dogodio nakon potresa 26. prosinca, ali je na otočiću Simeulue ispred Sumatre ipak zabilježen val visine tri metra.

U potresu je oštećeno pristanište glavne luke na Sumatri, kao i zračna luka u obalnom gradiću Sinabangu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙