FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren pilot-projekt "Čudesna šuma"

DONJI KUKURUZARI, 29. ožujka 2005. (Hina) - Pilot-projekt autobusaigraonice, knjižnice i kompjutorske radionice "Čudesna šuma" uSisačko-moslavačkoj županiji svečano je danas otvoren u DonjimKukuruzarima, sjedištu istoimene općine u hrvatskom Pounju, naseljenompretežno Hrvatima prognanima iz bosanske Posavine.
DONJI KUKURUZARI, 29. ožujka 2005. (Hina) - Pilot-projekt autobusa igraonice, knjižnice i kompjutorske radionice "Čudesna šuma" u Sisačko-moslavačkoj županiji svečano je danas otvoren u Donjim Kukuruzarima, sjedištu istoimene općine u hrvatskom Pounju, naseljenom pretežno Hrvatima prognanima iz bosanske Posavine.

Projekt je otvorio načelnik općine Donji Kukuruzari Stipe Šapina, a svečanosti otvorenja bila je nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, čije ministarstvo financira projekt s dva i pol milijuna kuna.

Ministrica Kosor rekla je kako je riječ o velikom projektu Odjela za obitelj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Upravnog odjela društvenih djelatnosti Sisačko-moslavačke županije u sklopu kojega će se otvarati igraonice, knjižnice i kompjutorske radionice na područjima od posebne državne skrbi, ali i na drugim područjima s puno djece.

"Ovim projektom nastojimo i u najzabitija i najzaostalija sela dovesti dječje i kompjutorske radionice", rekla je Kosor. Napomenula je da će se "djeca u tim selima prvi put susresti s kreativnim radionicama, kompjutorima i kompjutorskim igricama". Ministarstvo je za projekt izdvojilo dva i pol milijuna kuna, a sredstva su prikupljena preraspodjelama i uštedama u Ministarstvu, uštedama za telefone, materijalne troškove i kupnju automobila".

Nakon Donjih Kukuruzara, autobus "Čudesna šuma" obići će idućih dana Majur, Hrvatsku Dubicu, Rajić i druga mjesta na područjima Sisačko-moslavačke županije koja su stradala u ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙