FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Moskvi o projektu izgradnje naftovoda Burgas-Alexandroupolis

MOSKVA, 9. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevni sastanak predstavnikaRusije, Grčke i Bugarske o projektu izgradnje naftovoda od bugarskeluke Burgas do grčkog Alexandroupolisa započinje u srijedu u glavnomruskom gradu, objavila je bugarska novinska agencija Novinite.
MOSKVA, 9. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevni sastanak predstavnika Rusije, Grčke i Bugarske o projektu izgradnje naftovoda od bugarske luke Burgas do grčkog Alexandroupolisa započinje u srijedu u glavnom ruskom gradu, objavila je bugarska novinska agencija Novinite.

Tripartitni odbor morat će razmotriti studiju izvedivosti toga projekta kako bi tri izaslanstva mogla svojim vladama predložiti potpisivanje političkog memoranduma o izgradnji naftovoda, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću grčkog veleposlanstva u Moskvi.

Projektom se predviđa prijevoz nafte iz Rusije i zemalja bazena Kaspijskog jezera od Novorossiiska u bugarsku luku Burgas, od kuda bi se nafta prevozila prema grčkom gradu Alexandroupolisu, i tada do zapadnoeuropskih zemalja.

Taj projekt predstavlja alternativu prijevozu nafte kroz crnomorske tjesnace koji su trenutno značajno preopterećeni. Naftovod od Burgasa do Alexandroupolisa protezat će se na oko 300 kilometara, bit će promjera 1.000 milimetara i imati dvije do tri benzinske crpke. Ukupan trošak njegove izgradnje dosegnut će 700 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙