FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neuspjelo privođenje haškog optuženika generala Pavkovića

BEOGRAD,29. ožujka 2005.(Hina) - Beogradska policija u utorak jepokušala privesti haškog optuženika Nebojšu Pavkovića, ali ga nijenašla na adresi na kojoj je optuženi general prijavljen.
BEOGRAD,29. ožujka 2005.(Hina) - Beogradska policija u utorak je pokušala privesti haškog optuženika Nebojšu Pavkovića, ali ga nije našla na adresi na kojoj je optuženi general prijavljen.

Sudsko vijeće Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala, na prijedlog zamjenika specijalnog tužitelja Miroljuba Vitorovića u postupku za ubojstvo Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića, izdalo je nalog za Pavkovićevo privođenje zbog njegova neodazivanja sudu.

General Pavković je optužen za pomaganje u atentatu na Vuka Draškovića 15. lipnja 2000. godine u Budvi, time što je pripadnicima Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, optuženima za pokušaj atentata, omogućio odlazak i bijeg iz Crne Gore vojnim helikopterom i vojnim vozilima.

General Pavković optužen je i pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu za ratni zločin na Kosovu 1999. godine, a više puta je izjavio da se neće dragovoljno predati tom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙