FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen rođak Sadama Huseina

BAGDAD, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sabawi Ibrahim al-Hasan, jedanod polubraće svrgnutog predsjednika Sadama Husiena, neko vrijeme šefobavještajnih službi i jedna od osoba koju Amerikanci najviše traže,uhićen je u Iraku, doznaje se u nedjelju od službenog izvora.
BAGDAD, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sabawi Ibrahim al-Hasan, jedan od polubraće svrgnutog predsjednika Sadama Husiena, neko vrijeme šef obavještajnih službi i jedna od osoba koju Amerikanci najviše traže, uhićen je u Iraku, doznaje se u nedjelju od službenog izvora.

"Sabawi Ibrahim al-Hasan je uhićen u Iraku", rekao je šef obavještajne službe iračkog ministarstva unutarnjih poslova, odbivši iznijeti druge pojedinosti o datumu, mjestu i okolnostima tog uhićenja.

On je dodao da slijedi službena objava o tom uhićenju i nije rekao je li bivšeg dužnosnika, osumnjičenog da financira gerilu, uhitila američka vojska ili iračke snage.

Sabawi Ibrahim al-Hasan je na 36. mjestu popisa od 55 najtraženih osoba režima Sadama Husiena, kojeg je sastavila američka vojska.

On je bio savjetnik Sadama Huseina i direktor obavještajnih službi, ključno mjesto bivšeg režima. Druga dva polubrata Sadama Huseina su već uhićena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙