FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beknazarev: kriza vlasti u Biškeku

BIŠKEK, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Nova privremena vlada uKirgistanu suočena je s krizom vlasti nakon što je u četvrtak svrgnutpredsjednik Askar Akajev, izjavio je u nedjelju privremeni tužiteljAzinbek Beknazarov.
BIŠKEK, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Nova privremena vlada u Kirgistanu suočena je s krizom vlasti nakon što je u četvrtak svrgnut predsjednik Askar Akajev, izjavio je u nedjelju privremeni tužitelj Azinbek Beknazarov.

"Događa se kriza vlasti", rekao je Beknazarov nakon žustre sjednice dosadašnjeg parlamenta.

Zastupnici tog parlamenta odbijaju priznati legitimnost parlamentarnih izbora koji su održani u veljači i ožujku kao i parlament proizašao iz tih izbora.

Glasnogovornik središnjeg izbornog povjerenstva je izjavio nešto ranije u parlamentu da su izbori bili legitimni i da odluka da ih se poništi, koju je prošli tjedan donio Vrhovni sud, nema snagu zakona.

Predsjednik izbornog povjerenstva Sulajman Imanbijev je podnio ostavku opravdavajući se zdravstvenim razlozima, javlja u nedjelju kirgistanska agencija Kabar. Imanbajeva će na tom položaju zamijeniti njegov pomoćnik Turgunalij Abdraimov.

Feliks Kulov, jedan od oporbenih čelnika koji je u četvrtak oslobođen prije nego je imenovan na čelo snaga sigurnosti, pozvao je parlament da poštuje odluku izbornog povjerenstva.

"Bili ste izabrani na pet godina i vaš je mandat istekao. Nismo divljaci, mi smo članovi UN-a", rekao je Kulov pred nezadovoljnim zastupnicima koji se trebaju sastati s privremenim premijerom Kurmanbekom Bakijevim kako bi razgovarali o ovom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙