FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Komarica: U RS tek 12 tisuća katolika

BANJA LUKA, 26. ožujka 2005. (Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komaricarekao je u subotu da na području 65 župa Republike Srpske živi teknešto više od 12 tisuća katolika od čega oko 1.200 na području BanjaLuke.
BANJA LUKA, 26. ožujka 2005. (Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je u subotu da na području 65 župa Republike Srpske živi tek nešto više od 12 tisuća katolika od čega oko 1.200 na području Banja Luke.

Prije rata samo na području banjalučke biskupije živjelo je blizu 60 tisuća katolika. Za ovakvo stanje biskup Komarica okrivljuje nedostatak političke volje aktualne vlasti za povratak izbjeglica, ali naglašava i odgovornost "međunarodnih čimbenika".

"Mi smo kršćani, na žalost, ne rijetko i u prošlosti i u sadašnjosti privatizirali Krista samo za sebe i uski krug istomišljenika", rekao je Komarica na konferenciji za novinare u povodu blagdana Uskrsa.

"Pri tome smo osakatili njegovu univerzalnu poruku namijenjenu svakome čovjeku u svakome narodu. Glavnu odgovornost za sudbinu naših sugrađana i suvremenika nekorektno smo prepustili drugima koji na djelu pokazuju što imaju i što znaju - a to je očito nedovoljno", dodao je banjalučki biskup.

"Jer, umjesto da budu u službi općeg dobra, kako se od njih i očekuje, oni se nerijetko i nažalost, svojim ponašanjem zapravo rugaju slabima, poniženima, razočaranima, beznadnima, obespravljenima, prognanima, izbjeglicama", kazao je Komarica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙