FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Uskrsna poruka kardinala Bozanića potpora proeuropskoj politici

SARAJEVO,25. ožujka(Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanićsvojom je uskrsnom porukom otvoreno osudio snage u Hrvatskoj koje se,pa i pod plaštom Crkve, suprotstavljaju proeuropskoj politici, piše upetak sarajevsko "Oslobođenje" zaključujući kako je ovim istupom prijesvega premijer Ivo Sanader dobio potporu koja mu je veoma dragocjena utrenutačno prilično osjetljivoj situaciji u odnosu na politiku premaEuropskoj uniji.
SARAJEVO,25. ožujka(Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svojom je uskrsnom porukom otvoreno osudio snage u Hrvatskoj koje se, pa i pod plaštom Crkve, suprotstavljaju proeuropskoj politici, piše u petak sarajevsko "Oslobođenje" zaključujući kako je ovim istupom prije svega premijer Ivo Sanader dobio potporu koja mu je veoma dragocjena u trenutačno prilično osjetljivoj situaciji u odnosu na politiku prema Europskoj uniji.

"Uskrsna poruka zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića izazvala je pravu pomutnju u redovima protueuropske hrvatske desnice jer sve do objavljivanja ove poruke u mnogim se istupima, usmjerenim protiv EU i međunarodne zajednice uopće, posredno ili neposredno koketiralo i s navodnim crkvenim 'blagoslovom'", konstatira sarajevski list.

Dopisnik "Oslobođenja" Darjan Zadravec podsjeća na istupe gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića za kojega navodi kako je javno zagovarao usporavanje procesa ulaska u EU kako Hrvatska "ne bi ponovo srljala u maglu".

Na odjek u hrvatskoj javnosti naišli su i slični iskazi Zlatka Sudca za kojega ovaj list navodi kako je javno pozivao Gotovinu da se ne predaje Haaškom sudu.

"Gotovo 'bogohulno' u odnosu na takve izričaje odjeknule su kardinalove poruke kao na primjer: umjesto olakih tvrdnji da su svi protiv nas, da nam međunarodne ustanove nisu od pomoći, da nas Europa ne želi, korisnije je napraviti ispit savjesti i pitati jesmo li kao pojedinci, kao država, pa i kao Crkva učinili sve što smo trebali. Dakako, Bozanić nije nikakav ljevičar ili prevratnik, kako mu neki neuki desničari zamjeraju, već samo sljedbenik naputaka prvog čovjeka Katoličke crkve u svijetu - pape Ivana Pavla II koji je veliki zagovornik Europe", piše "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙