FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa na Cvjetnicu održana prvi put bez Pape

RIM, 20. ožujka 2005. (Hina/AR) - Misa na Cvjetnu nedjelju održana jeprvi puta, od kada je izabran za Papu, bez Ivana Pavla II. koji se tekna kraju svečanosti pojavio na svom prozoru na Trgu svetog Petra.
RIM, 20. ožujka 2005. (Hina/AR) - Misa na Cvjetnu nedjelju održana je prvi puta, od kada je izabran za Papu, bez Ivana Pavla II. koji se tek na kraju svečanosti pojavio na svom prozoru na Trgu svetog Petra.

Papa Ivan Pavao II. se pojavio na prozoru s maslinovom grančicom u ruci te mahanjem pozdravio i blagoslovio vjernike. Papa nije ništa govorio, usta su mu tijekom pojavljivanja bila zatvorena. Pozdrav je trajao manje od jedne minute.

Papine riječi za angelus pročitao je s trijema bazilike Svetog Petra zamjenik državnog tajnika mons. Leonardo Sandri na završetku mise koju je celebrirao Papin rimski vikar i predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Camillo Ruini. Papa se najprije zahvalio kardinalu Camillu Ruiniju, koji je u njegovo ime predvodio misno slavlje na Cvjetnicu, a zatim kazao kako je prošlo 20 godina od kada su s Trga svetog Petra započeli Međunarodni dani mladeži i zbog toga je mladima uputio svoju nedjeljnu poruku.

Papa, koji je preko televizije pratio svečanu misu, poručio je kako će se u kolovozu ove godine održati susret mladih u Koelnu, u srcu Njemačke i Europe. U katedrali tog njemačkog grada čuvaju se relikvije svetih Kraljeva koji su "postali vaši vodiči prema tom susretu. Oni su stigli s Istoka da bi odali počast Isusu i kazali: Dođosmo mu se pokloniti. Te riječi, tako bogate značenjem, predstavljaju temu vašeg duhovnog i katehističkog puta prema Međunarodnom danu mladeži". Papa je kazao kako je proročanski bilo da Cvjetnica postane danom mladeži i pozvao je mlade da nastave započeti hod kako bi "posvuda bili svjedoci slavnog Isusova križa".

"Ne plašite se", završno je mladima poručio Papa.

Misno slavlje, a zatim i Papine riječi pratilo je na Trgu svetog Petra više desetaka tisuća vjernika, među kojima je bio veliki broj mladih, a među njima i pristiglih iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙