FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U crkvi sv. Jeronima održana svečana akademija

RIM, 26. veljače 2005. (Hina/AR) - U Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima uRimu održana je u subotu navečer svečana akademija u povodupreuzimanja naslovne crkve koju je kardinalu Josipu Bozaniću dodijeliopapa Ivan Pavao II. prigodom uvrštenja u Zbor kardinala.
RIM, 26. veljače 2005. (Hina/AR) - U Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu održana je u subotu navečer svečana akademija u povodu preuzimanja naslovne crkve koju je kardinalu Josipu Bozaniću dodijelio papa Ivan Pavao II. prigodom uvrštenja u Zbor kardinala.

Najprije je o povijesti crkve i sadašnjoj njezinoj obnovi govorio rektor Hrvatskog papinskog zavoda mons. Jure Bogdan, a zatim je o povijesti hrvatskih kardinala govorio otac Stjepan Krasić. Prigodnu medalju kardinala naslovnika predstavio je ravnatelj Glasa Koncila Nedjeljko Pintarić.

Zagrebački nadbiskup, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić zahvalio je svima na odazivu i prigodnim govorima te je pozvao sve na molitvu za brzo ozdravljenje pape Ivana Pavla II.

U nedjelju poslije podne održat će se svečanost kojom će kardinal Bozanić preuzeti crkvu svetog Jeronima, koju mu je dodijelio Ivan Pavao II. kada ga je 2003. imenovao kardinalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙