FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGORP podržava rješenje stečaja RK Nama

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva podržava prijedlog završetka stečaja robne kuće Namakako ga je predložio domaći konzorcij, koji okuplja 52 proizvođačatekstila i obuće u Hrvatskoj sa 17 tisuća zaposlenih.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva podržava prijedlog završetka stečaja robne kuće Nama kako ga je predložio domaći konzorcij, koji okuplja 52 proizvođača tekstila i obuće u Hrvatskoj sa 17 tisuća zaposlenih.

Konzorcij Zagrebačkih robnih kuća, po prijedlogu, preuzeo bi robne kuće na Kvaternikovom trgu i Ilici, čime bi olakšali plasman proizvoda tekstilaca na tržištu, rekao je ministar Branko Vukelić nakon sastanka s predstavnicima Name u stečaju, Konzorcija Zagrebačkih robnih kuća, HGK i Sindikata tekstila, obuće, kože i gume.

Taj model Konzorcija, drži ministar, je održiv, može se provesti, a to će u narednim godinama omogućiti lakše poslovanje i lakšu prilagodbu tekstilaca i kožara onome što ih čeka ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Predloženo je da robnu kuću u Ilici, koju bi preuzeli državni vjerovnici, Konzorcij dobije u dugoročni povoljan najam, a da robnu kuću na Kvatriću kupi te da kroz poslovanje kroz ta dva objekta olakša ukupno poslovanje u tim djelatnostima.

Za ministra Vukelića je posebno važno što projekt ne ide na štetu niti jednog vjerovnika bilo kojeg isplatnog reda, svi će biti isplaćeni, jer je, kaže, vrijednost imovine robne kuće Nama u stečaju iznad vrijednosti svih potraživanja. Potpredsjedniku Vlade za gospodarstvo Damiru Polančecu predložit će održavanje sastanka idućeg tjedna na kojem bi bili i predstavnici sindikata trgovine te svih ostalih vjerovnika kako bi projekt bio još jednom predstavljen. Vukelić vjeruje da će projekt dobiti podršku svih zainteresiranih.

Podrška projektu rješavanja pitanja Name u stečaju jedan je od oblika pomoći tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj branši, kazao je Vukelić te podsjetio da je za te djelatnosti ovogodišnjim proračunom predviđeno 20 milijuna kuna.

Najavio je skoro raspisivanje natječaja za dodjelu tih sredstava koja će biti usmjerena u razvoj i jačanje konkurentnosti tvrtki spomenutih djelatnosti.

Direktorica Konzorcija Zagrebačke robne kuće Marija Loborec vjeruje da će projekt biti realiziran u kratkom roku, dok predsjednik Sindikata tekstila, kože, obuće i gume Josip Zidanić, dajući podršku, smatra da će njime domaće tvrtke ponovo dobiti mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište, uz sačuvanje radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙