FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"V.Lenac": Odbor vjerovnika 8. ožujka

RIJEKA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Odbor vjerovnika brodogradilištaViktor Lenac d.d. u stečaju sastat će se 8. ožujka te još jednom, uokolnostima moguće provedbe ovrha nad operativnom imovinombrodogradilišta, pokušati iznaći rješenje provedbe stečaja, doznaje sedanas iz tog kostrenskog brodogradilišta.
RIJEKA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Odbor vjerovnika brodogradilišta Viktor Lenac d.d. u stečaju sastat će se 8. ožujka te još jednom, u okolnostima moguće provedbe ovrha nad operativnom imovinom brodogradilišta, pokušati iznaći rješenje provedbe stečaja, doznaje se danas iz tog kostrenskog brodogradilišta.

Naime, predstavnici Međunarodne financijske organizacije (IFC) i Njemačke razvojne banke (DEG), koji su među većim vjerovnicima brodogradilišta, pokrenuli su, a potom odgodili ovrhu imovine brodogradilišta na riječkom Trgovačkom sudu do 15. ožujka

U stečajnom postupku priznato je 120 milijuna kuna tražbina IFC-a i DEG-a. Te su financijske kuće pokrenule zajednički postupak ovrhe na osnovi hipoteka koje imaju na dijelu imovine brodogradilišta - doku 7, dizalicama i manjim plovnim objektima.

Prema predloženom dnevnom redu, Odbor vjerovnika će na sljedećem sastanku razmatrati rješenja provedbe stečaja, izvješće o ovrhama na imovini brodogradilišta, izvješća o provedbi stečaja i poslovanju te ponude za kupnju imovine brodogradilišta.

Brodogradilište Viktor Lenac je u stečaju od prosinca 2003. Priznate tražbine vjerovnika iznose više od milijarde kuna, a najveći je vjerovnik država putem Ministarstva financija i Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).

Na prijedlog HBOR-a, Odbor vjerovnika prihvatio je prijedlog da se brodogradilište, nakon prodaje dijela imovine, podržavi, odnosno da država, nakon isplate ostalih hipotekarnih vjerovnika, u cijelosti preuzme vlasništvo brodogradilišta. Prijedlog nije proveden jer dio vjerovnika nije prihvaćao predloženi način isplate svojih tražbina.

Ako vjerovnici ne dogovore konačan način provedbe stečaja i nastavka proizvodnje jedna od mogućnosti je likvidacija brodogradilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙