FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 25. ožujka

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 25. ožujka.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 25. ožujka.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić održat će razgovarat s predstavnicima Name u stečaju, Konzorcija Zagrebačkih robnih kuća, HGK i Sindikata tekstila, obuće, kože i gume o prijedlogu rješenja stečaja robne kuće Nama. Naime, Konzorcij sastavljen od proizvođača tekstila u Hrvatskoj predložio je model stečaja Name na način da preuzmu robne kuće na Kvaternikovom trgu i Ilici, kako bi na taj način olakšali plasman proizvoda tekstilaca na tržište. Konzorcij čine 52 proizvodne tvrtke iz nacionalnog tekstilnog i obućarskog miljea sa više od 17.000 zaposlenika. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (12,00 sati, MINGORP, Vukovarska 78).

ZAGREB - Odsjek za arheologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta i Arheološki muzej organizatori su okruglog stola na temu "Arheološki parkovi u Hrvatskoj i položaj arheoloških muzeja u muzejskom sustavu u Hrvatskoj i Portugalu. Okrugli stol organiziran je povodom studijskog obilaska grupe portugalskih arheologa - muzealaca hrvatskih arheoloških lokaliteta i znamenitosti. Tako će se između ostaloga na skupu biti predstavljeni hrvatski resursi, a biti će riječi i o mogućoj suradnji Hrvatske i Portugala na području arheološkog turizma (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u siječnju ove godine, sedmi mjesec za redom, bilježi padu.

Građevinski radovi u siječnju su manji u odnosu na siječanj prošle godine za 1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Statistika kod građevinskih radova bilježi negativne stope još od srpnja prošle godine, a nakon što je od sredine 2003. započelo usporavanje rasta u graditeljstvu.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙