FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liberalni savez CG prestao postojati

CETINJE, 25. ožujka 2005. (Hina) - Nakon 15 godina političkog radaprestala je s radom prva oporbena stranka u Crnoj Gori - Liberalnisavez (LSCG) zbog, kako je rečeno na izvanrednom Kongresu održanom učetvrtak navečer na Cetinju, "nemogućnosti da izdrže višegodišnjipritisak režima".
CETINJE, 25. ožujka 2005. (Hina) - Nakon 15 godina političkog rada prestala je s radom prva oporbena stranka u Crnoj Gori - Liberalni savez (LSCG) zbog, kako je rečeno na izvanrednom Kongresu održanom u četvrtak navečer na Cetinju, "nemogućnosti da izdrže višegodišnji pritisak režima".

Liberalni savez ukinuo je sam sebe jer njegova "principijelna priča više nema svrhe", zaključak je Kongresa stranke koja je 15 godina bila sinonim borbe za crnogorsku neovisnost i jedan od nositelja antiratnog pokreta.

Sve što je stranka učinila ostavlja u naslijeđe "svim poštenim ljudima", poručio je bivši čelnik liberala Slavko Perović.

On je također rekao da u Crnoj Gori "nema demokracije osim lažne".

Odluka o raspuštanju stranke ne znači da pojedinci neće nastaviti borbu za ideale iz političkog programa Liberalnog saveza, navodi se u Deklaraciji Kongresa.

Savez je osnovan 26. siječnja 1990. godine na Cetinju i stranka je od tada prolazila kroz više kriza, ali je prošle jeseni doživjela najveći udar kada se podijelila zbog afere oko protuzakonite prodaje zemljišta kod Kotora.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je novinarima da mu na političkoj sceni "ni malo neće nedostajati Liberalni savez".

Đukanovića Demokratska partija socijalista (DPS) proklamirala je neovisnost Crne Gore kao svoj cilj tek prije nekoliko godina, desetljeće nakon Liberalnog saveza. DPS se često optužuje za krađu programa crnogorskih liberala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙