FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 24. veljače

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. veljače.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. veljače.

SKOPLJE - U Makedoniji se održava Druga ministarska konferencija o sustavu nadzora državne granice u radu koje sudjeluje hrvatski ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić u pratnji pomoćnika ministra Filipa Dragovića i načelnika uprave za granicu Nikole Miline. Konferencija je posvećena analizi postignuća u procesu ustrojavanja sustava nadzora državne granice u razdoblju 2003-2004., kao i planiranju modaliteta suradnje za 2005. i 2006. Sudionici su ministri svih zemalja procesa stabilizacije i pridruživanja, te predstavnici Europske komisije, OESS-a i NATO-a.

BEČ - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a na čelu s Toninom Piculom sudjelovat će na redovnom IV. Zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a.

BRATISLAVA - U Slovačkoj prijestolnici održat će sastanak američkog predsjednika Georgea W. Busha i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Glavne teme o kojima će razgovarati dvojica šefova država su situacija na Bliskom istoku, na Kosovu, u Afganistanu i Iraku; borba protiv terorizma, primanje Rusije u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO), energetika, te perspektive suradnje na području svemirskih istraživanja.

DEN HAAG - Umirovljeni general vojske Republike Srpske Milan Gvero, optužen pred Haškim sudom (ICTY) za ratne zločine, trebao bi doputovati u Haag gdje će se predati sudu.

Optužnica protiv Gvere, koji je tijekom rata u BiH bio zamjenik generala Ratka Mladića, još je zapečaćena a prema dosadašnjoj praksi ICTY-a, bit će objavljena nakon što se Gvero po dolasku zrakoplova iz Beograda u Amsterdam preda nizozemskim vlastima.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom.

SKOPJE - U Makedoniji će se obilježiti prva obljetnica pogibije

predsjednika Borisa Trajkovskog.

RAMALLAH - Glasovanje o imenovanju članova novog palestinskog kabineta, koje je bilo predviđeno za srijedu, odgođeno je i trebalo bi se održati u četvrtak.

PRIŠTINA - Talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini dolazi u posjet Kosovu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙