FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest korisnicima: Ispravak vijesti HNA 6978 "Sindikat trgovine..."

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijestHNA 6978, objavljenu pod naslovom "Sindikat trgovine o radu na Uskrs iUskrsni ponedjeljak", tako da u četvrti odlomak umjesto broja 50 unesubroj 150.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest HNA 6978, objavljenu pod naslovom "Sindikat trgovine o radu na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak", tako da u četvrti odlomak umjesto broja 50 unesu broj 150.

Ispravljena vijest u cjelosti glasi:

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske upozorio je danas da se ne bi smjelo raditi u prodavaonicama na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak jer je tako utvrđeno ugovorom o pravnim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Tim ugovorom određeno je da su u Hrvatskoj neradne sve nedjelje i određene svetkovine, ističe sindikat u priopćenju, napominjući da su međunarodni ugovori po snazi iznad hrvatskih zakona i primjenjuju se neposredno.

Budući da Uskrs pada u nedjelju, prodavaonice bi tog dana trebale biti zatvorene, kao i na Uskrsni ponedjeljak, što je utvrđeno Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima.

Budu li trgovci primorani raditi tijekom blagdana, sindikat napominje da za rad na Uskrs plaća mora biti uvećana sto posto, a radniku se mora omogućiti dan odmora zbog rada u nedjelju. Rad na Uskrsni ponedjeljak, sukladno Kolektivnom ugovoru za djelatnost trgovine, uvećan je 150 posto.

U povodu dojava nekih radnika da će morati odrađivati Uskrsni ponedjeljak, sindikat naglašava da se u dane blagdana ne radi pa se oni ne trebaju odrađivati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙