FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V a ž n a obavijest: Ispravak vijesti HNA0796 "Cemex preuzeo RMC..."

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0796,objavljenoj pod naslovom "Cemex preuzeo RMC, Dalmacijacement dioCemex-a", unesu ispravak u prvu rečenicu zadnjeg odlomka i riječ kunazamijene riječju dolara.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0796, objavljenoj pod naslovom "Cemex preuzeo RMC, Dalmacijacement dio Cemex-a", unesu ispravak u prvu rečenicu zadnjeg odlomka i riječ kuna zamijene riječju dolara.

Ispravni tekst vijesti donosimo u cijelosti.

Uredništvo Hine

Cemex preuzeo RMC, Dalmacijacement dio Cemex-a

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Meksička korporacija za proizvodnju cementa i betona Cemex s današnjim je danom dovršila postupak preuzimanja britanske grupacije RMC, a kako je RMC većinski vlasnik Dalmacijacementa, ta je hrvatska tvrtka postala dijelom korporacije Cemex.

Vrijednost transakcije je 4,1 milijardu dolara, a uključe li se i moguća potraživanja ukupan se iznos penje na 5,8 milijardi dolara, objavljeno je na web stranica Cemexa.

Preuzimanje RMC-a od strane Cemexa odobrile su najviše sudske instance u Velikoj Britaniji, kao i Europska unija te Američka državna agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Nakon preuzimanja RMC-a, meksička korporacija postaje vodeći svjetski proizvođač transportnog betona s godišnjom proizvodnjom od 77 milijuna prostornih metara te treća po proizvodnji cementa sa 97 milijuna tona cementa godišnje.

Predsjednik Uprave Cemexa Lorenzo H. Zambrano izjavio je da integracijom RMC-a Cemex jača poziciju jednog od najvećih svjetskih proizvođača građevinskog materijala. To predstavlja širenje baze rasta i jačanje prisutnosti u SAD-u, najvećem svjetskom uvoznom tržištu cementa, te brzorastućim tržištima Istočne Europe kao i važnim tržištima zapadne Europe.

Cemex je sa svojim proizvodnim pogonima prisutan u 34 zemlje širom svijeta. Uz Hrvatsku će imati proizvodnju i u pogonima u Češkoj, Mađarskoj i Poljskoj.

Dalmacijacement, u kojem je RMC Grupa imala 99 postotno vlasništvo, ostvarila je u 2004. godini, po podacima specijaliziranog časopisa za graditeljstvo Go21, prihod od 182 milijuna dolara. Godišnje se proizvodi više od 2,2 milijuna tona cementa, polovica kojih se izvozi na inozemna tržišta. Tvrtka zapošljava 750 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙