FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženima za ratni zločin u Lori ponovno produljen pritvor

SPLIT,24. ožujka 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda uSplitu danas je ponovno, za dva mjeseca, produljilo pritvoroptuženicima u tzv. slučaju Lora od kojih su četvorica u pritvoru odrujna, dok su ostali u bijegu.
SPLIT,24. ožujka 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu danas je ponovno, za dva mjeseca, produljilo pritvor optuženicima u tzv. slučaju Lora od kojih su četvorica u pritvoru od rujna, dok su ostali u bijegu.

Potpredsjednica splitskog Županijskog suda, ujedno članica Vijeća, Marica Šćepanović rekla je kako je Vijeće ocijenilo da nije došlo ni do kakvih promjena u odnosu na postojeće pritvorske osnove, posebno s obzirom na to da je pritvor odredio Vrhovni sud, te je, zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje ih se pravomoćno tereti, optuženicima produljilo pritvor.

Osmorica bivših vojnih policajaca optuženi su za ratni zločin nad civilima u Vojno-istražnom centru Lora od ožujka do rujna 1992. godine.

U pritvoru su Tonči Vrkić, Ante Gudić, Anđelko Botić i Davor Banić.

U bijegu su prvooptuženi Tomislav Duić, te Josip Bikić, Miljenko Bajić i Emilijo Bungur, a za njima je raspisana tjeralica.

Nedavnom odlukom Izvanraspravnog vijeća, koju je potvrdio i Vrhovni sud, četvorici nazočnih sudit će se u odsutnosti preostalih optuženika.

U međuvremenu je, na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva, pokrenuta istraga i za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u Lori, u gotovo istom razdoblju, za što se sumnjiče petorica optuženika, Duić, Vrkić, Bungur, Gudić i Botić.

U predistrazi su trojica dostupnih izjavila kako u tome nisu sudjelovali, niti o tome imaju spoznaja.

Izvanraspravno vijeće o produljenju pritvora ponovno će odlučivati za dva mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙