FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael zabranio "nova" naselja u pojasu Gaze

JERUZALEM, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u petak svojimgrađanima zabranio preseljavanje u židovska naselja u pojasu Gaze kakose protivnici planiranoga ljetnog povlačenja iz toga područja ne biondje okupljali kao novi doseljenici.
JERUZALEM, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u petak svojim građanima zabranio preseljavanje u židovska naselja u pojasu Gaze kako se protivnici planiranoga ljetnog povlačenja iz toga područja ne bi ondje okupljali kao novi doseljenici.

Naredbu kojom se "zabranjuje relociranje izraelskih državljana u pojas Gaze" izdala je izraelska vojska nakon medijskih vijesti da su se nedavno stotine ljudi doselile u neka od 21 naselja predviđenog za evakuaciju, a da ih još stotine to kane učiniti.

"Uredba je potpisana u skladu s odlukom političara i u sklopu priprema za primjenu vladine odluke o provođenju plana povlačenja", kaže se u vojnome priopćenju.

U pojasu Gaze živi oko osam i pol tisuća doseljenika, a njihovi čelnici vode javnu kampanju protiv premijera Ariela Sharona koji ih kani odseliti s okupiranih teritorija koje, prema njegovim riječima, Izrael ne može zadržati u slučaju mirovnoga sporazuma s Palestincima.

Novine pišu da je više od pet stotina protivnika povlačenja već promijenilo prebivalište na osobnim iskaznicama i sada je prijavljeno u bloku naselja Gush Katif u Gazi.

Novi status doseljenika omogućit će im da dobiju pravo ulaska u to područje i nakon što vojska ta naselja zatvori za osobe koje ondje ne žive, a uglavnom se vjeruje da će se to dogoditi nekoliko tjedana 20. srpnja i početka povlačenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙