FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika o nacionalnom sporazumu o politici plaća

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika upozorio je danas da se nacionalni sporazum o politiciplaća ne može postići bez sudjelovanja predstavnika zaposlenih udržavnim službama.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je danas da se nacionalni sporazum o politici plaća ne može postići bez sudjelovanja predstavnika zaposlenih u državnim službama.

Sindikat u priopćenju ističe kako nije logično ni pravično da u radnoj skupini za izradu prijedloga sporazuma interese 75.000 zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi zastupa predstavnik sindikata javnih službi.

"Zaposleni u državnim tijelima ne mogu se pouzdati u dobre namjere predstavnika javnih službi čije su startne pozicije povoljnije zahvaljujući Granskim kolektivnim ugovorima, a postignuća na području izvansudskog rješavanja sporova rezultat neprincipijelne politike bivše koalicijske Vlade".

Sindikat još jednom skreće pozornost na činjenicu zaostajanja plaća zaposlenih u državnim službama, ne samo za plaćama u gospodarstvu, već i onima u javnim službama.

Sindikat upozorava da je nesudjelovanje predstavnika državnih službi u razgovorima o nacionalnom sporazumu o politici plaća već dovelo do toga da neki sindikati državnih službi unaprijed odbacuju i samu pomisao na dobre namjere u kreiranju kvalitetne politike plaća.

Pomanjkanje pravih informacija omogućilo je nekim sindikalnim središnjicama manipulaciju članstvom kojem je Vladina inicijativa predstavljena kao izbor između zamrzavanja plaća i industrijskih akcija, iako se nacionalnim sporazumom ne predviđa zamrzavanje plaća, već njihovo vezivanje uz rast BDP-a, proizvodnosti, troškova života i inflacije ili kombinaciju složenih parametara.

Sindikat državnih službenika ističe da nije, poput nekih sindikata URSH-a koji su među članstvom proveli referendum za ili protiv zamrzavanja plaća, manipulirao raspoloženjem državnih službenika i namještenika, jer podršku članstva ne namjerava graditi na falsificiranju činjenica, niti na jačini opiranja Vladinim projektima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙