FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: Teško ozlijeđena učenica uspješno operirana u Klinici za traumatologiju

ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić posjetio je danas četvero učenika Glazbene škole IvanaMatetića Ronjgova koji su nakon jutrošnje prometne nesreće u Zagrebuprimljeni u Kliniku za traumatologiju, te je izvijestio da je najtežeozlijeđena M.K. uspješno operirana i sada joj je stanje relativnostabilno.
ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić posjetio je danas četvero učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji su nakon jutrošnje prometne nesreće u Zagrebu primljeni u Kliniku za traumatologiju, te je izvijestio da je najteže ozlijeđena M.K. uspješno operirana i sada joj je stanje relativno stabilno.

Prometna nesreća dogodila se jutros u 8,20 sati na raskrižju Savske ulice i Ulice Izidora Kršnjavog, kada su se sudarili osobni automobil "citroen" i minibus riječkih registarskih oznaka, koji je na natjecanje prevozio desetero učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Pri tome je ozlijeđeno osmero učenika rođenih od godine 1986. do 1989., troje teško, a petero lakše, doznaje se večeras u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Petero učenika smješteno je u bolnice - četvero u Traumatološku kliniku, a jedan učenik u KB Sestara milosrdnica. Također je lakše ozlijeđen vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, napominje policija.

Učenici M.K. (1987.), koja je prevezena u Traumatološku bolnicu s teškom ozljedom jetre, zahvaljujući brzoj intervenciji kirurške ekipe, sastavljene od kirurga iz Traumatološke klinike i Kliničke bolnice "Merkur", spašen je život, izjavio je Hini ministar Ljubičić.

Tijekom šestosatne operacije operirano je višestruko puknuće jetre, čime je djevojčici spašen život i njezino je stanje sada relativno stabilno. Ona je u nesreći izgubila mnogo krvi, te je u bolnicu bila dovezena u životnoj opasnosti, istaknuo je ministar.

Ostali učenici koji se oporavljaju u Traumatološkoj klinici su dobro, a dobro je i učenik koji se u KB Sestara milosrdnica oporavlja od potresa mozga.

Ozlijeđene učenike Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Traumatološkoj klinici i KB Sestara milosrdnica posjetio je danas i ministar znanosti, obrazovanja i športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙