FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon pada cijena, OPEC isključio mogućnost povećanja proizvodnje

KUWAIT CITY, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik OPEC-a,kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmad al-Fahd al-Sabah izjavio je dasu u tijeku konzultacije s ministrima članica naftnog kartela ali jeistodobno isključio mogućnost skorašnjeg povećanja proizvodnje.
KUWAIT CITY, 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik OPEC-a, kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmad al-Fahd al-Sabah izjavio je da su u tijeku konzultacije s ministrima članica naftnog kartela ali je istodobno isključio mogućnost skorašnjeg povećanja proizvodnje.

"Predsjednik je ovlašten za povećanje proizvodnje za 500 tisuća barela dnevno a trenutno održava konzultacije s ostalim ministrima", kazao je šeik Ahmad novinarima.

"No, smatramo da još nije kucnuo trenutak za povećanje proizvodnje. Cijene su u srijedu pale i držimo da je tržište dovoljno dobro opskrbljeno", dodao je.

Cijene nafte pale su u srijedu za više od dva dolara, ispod 54 dolara za barel, nakon što je veliki porast zaliha sirove nafte u SAD-u ublažio utjecaj snažnog pada zaliha benzina koji je premašio očekivanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙