FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC spreman povećati proizvodnju iznad 30 milijuna barela

KUWAIT CITY, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik OPEC-a,kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmad al-Fahd al-Sabah izjavio je daje naftni kartel spreman u zadnjem tromjesečju ove godine proizvoditiviše od 30 milijuna barela dnevno kako bi zadovoljio sve većupotražnju.
KUWAIT CITY, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik OPEC-a, kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmad al-Fahd al-Sabah izjavio je da je naftni kartel spreman u zadnjem tromjesečju ove godine proizvoditi više od 30 milijuna barela dnevno kako bi zadovoljio sve veću potražnju.

"Naše brojke pokazuju da će se OPEC u četvrtom tromjesečju, koje zabrinjava svjetska tržišta, suočiti sa zahtjevom da proizvodi 30,3 milijuna barela dnevno. OPEC može udovoljiti tom zahtjevu i još će nam preostati mali rezervni kapacitet", kazao je šeik al-Fahd al-Sabah nakon sastanka OPEC-a u iranskom Isfahanu.

Pritom je napomenuo da se njegova izjava odnosi na 11-člani kartel bez Iraka. "Tržište treba u drugom tromjesečju 27,5 milijuna barela dnevno a OPEC toliko i proizvodi. U trećem tromjesečju bit će potrebno 28,5 milijuna barela dnevno i 10 članica OPEC-a ima potrebne kapacitete", naglasio je predsjednik naftnog kartela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙