FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moguć opoziv Kesića i imenovanje novog veleposlanika u Hrvatskoj

SARAJEVO,24. ožujka 2005.(Hina) - Ako Hrvatska u roku od dva tjedna neda suglasnost za imenovanje Branka Kesića za veleposlanika Bosne iHercegovine u Zagrebu, vlasti BiH predložit će drugog kandidata za tudužnost, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić.
SARAJEVO,24. ožujka 2005.(Hina) - Ako Hrvatska u roku od dva tjedna ne da suglasnost za imenovanje Branka Kesića za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Zagrebu, vlasti BiH predložit će drugog kandidata za tu dužnost, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić.

"Ostaje da čekamo još tjedna-dva i istek razumnog roka", kazao je Ivanić u intrevjuu što ga je u četvrtak objavilo sarajevsko "Oslobođenje" potvrdivši kako će od Predsjedništva BiH tražiti opoziv odluke o Kesićevu imenovanju ne stigne li uskoro agreman iz Hrvatske.

Svi ostali kandidati za veleposlanike BiH predloženi "u paketu" s Kesićem već su dobili agremane zemalja u kojima su akreditirani, a jedino je za veleposlaničko mjesto u Zagrebu izostala formalna suglasnost koja se obično daje u roku od 60 dana.

Kesić je za veleposlanika u Hrvatskoj kandidiran još prije tri mjeseca, a spornim se pokazao dio njegova životopisa iz ratnog razdoblja kada je obnašao dužnost jednog od direktora u Zavodu za izgradnju Banja Luke.

Dio medija u Hrvatskoj sumnjičio je Kesića da je s te pozicije aktivno sudjelovao u etničkom čišćenju Banje Luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙