FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Boškoski će sutra biti izručen Haaškom sudu

PULA, 23. ožujka 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda uPuli pod predsjedanjem suca Damira Krpana ukinulo je danas pritvorbivšem makedonskom ministru unutarnjih poslova Ljubi Boškoskom radiizručenja Haaškom sudu, potvrdio je popodne novinarima zamjenikpredsjednika Županijskog suda u Puli Iztok Krbec.
PULA, 23. ožujka 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli pod predsjedanjem suca Damira Krpana ukinulo je danas pritvor bivšem makedonskom ministru unutarnjih poslova Ljubi Boškoskom radi izručenja Haaškom sudu, potvrdio je popodne novinarima zamjenik predsjednika Županijskog suda u Puli Iztok Krbec.

Izručenje će se obaviti sutra, a Boškoskom je "određen pritvor u postupku predaje", naglasio je Krbec.

Također je izvijestio kako se toj odluci Izvanraspravnog vijeća nije usprotivilo ni državno odvjetništvo ni njegovi odvjetnici (Anto Nobilo i Rajko Branković) pa je ona postala pravomoćnom.

Kako se doznaje, Boškoski bi sutra ujutro zrakoplovom iz Zagreba trebao odletjeti u Haag.

Inače, Ljube Boškoski je jutros, kad mu je pročitana haaška optužnica, izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice.

Također, po riječima njegova odvjetnika Nobila, Boškoski je naglasio kako priznaje legitimnost Haaškog suda, pa će mu se dobrovoljno predati, što znači da se odriče prava na priziv i prigovora na postupak izručenja.

Odvjetnik Nobilo izvijestio je i da će nakon današnje odluke Županijskog suda u Puli Vladin Ured za suradnju s Haaškim sudom organizirati prijevoz Boškoskog u Haag.

Boškoski je bio na čelu makedonskog MUP-a od svibnja 2001. do studenoga 2002., a Haaški ga je sud optužio za napad policije na selo Ljuboten kod Skopja u kolovozu 2001., u kojem je ubijeno sedam Albanaca, oko 100 ih je zatočeno i zlostavljano, a tridesetak kuća i drugih zgrada je spaljeno ili oštećeno.

Inače, Boškoski je haašku optužnicu dočekao u pritvoru, u kojem je od 31. kolovoza prošle godine, pod optužbom iz Skopja da je odgovoran za policijsku likvidaciju sedam azijskih imigranata na makedonskoj granici 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙