FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stigla optužnica protiv Boškoskog

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa zaprimilo jedanas poslijepodne hašku optužnicu protiv bivšeg makedonskog ministraunutarnjih poslova Ljube Boškoskog i ona će sutra ujutro bitiproslijeđena Županijskom sudu u Puli na daljnje postupanje, doznaje seu Ministarstvu pravosuđa.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa zaprimilo je danas poslijepodne hašku optužnicu protiv bivšeg makedonskog ministra unutarnjih poslova Ljube Boškoskog i ona će sutra ujutro biti proslijeđena Županijskom sudu u Puli na daljnje postupanje, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

"Zaprimili smo optužnicu koja će sutra ujutro biti proslijeđena Županijskom sudu u Puli", potvrdila je Hini glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić.

Optužnica Boškoskog (44) tereti za ratne zločine počinjene tijekom sukoba s albanskim pobunjenicima u Makedoniji u ljeto 2001. godine. On je bio ministar unutarnjih poslova Makedonije od svibnja 2001. do studenoga 2002. godine, a tereti ga se po zapovjednoj odgovornosti za napad policije i vojske na selo Ljuboten kod Skoplja, u kojem je ubijeno sedam albanskih civila, 100 ih je zatočeno, premlaćivano i zlostavljano, a oko 30 kuća i drugih gospodarskih objekata je spaljeno.

Zajedno s njim optužen je i Johan Tarčulovski (30), policijski časnik koji je koordinirao i zapovijedao napadom na selo Ljuboten.

Boškoski, koji pored makedonskog ima i hrvatsko državljanstvo, od kolovoza 2004. nalazi se u pritvoru Županijskog suda u Puli, pod optužbom da je kao ministar policije odgovoran za ubojstvo sedam emigranata iz Pakistana i Indije 2002. godine.

Jedan od njegovih branitelja, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak najavio je da će obrana iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se Boškoski ne izruči ICTY-u i da ospori optužnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙