FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: NATO procijenio situaciju stabilnom

KABUL, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Razina sigurnosti u Afganistanu uovome je trenutku "stabilna", budući da talibanske skupine više nisu ustanju voditi akcije širokih razmjera kao prije, ocijenio je u srijeduprvi vojni čovjek NATO-a general James Jones.
KABUL, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Razina sigurnosti u Afganistanu u ovome je trenutku "stabilna", budući da talibanske skupine više nisu u stanju voditi akcije širokih razmjera kao prije, ocijenio je u srijedu prvi vojni čovjek NATO-a general James Jones.

"Razina sigurnosti u Afganistanu stabilna je, premda povremeno može biti nekih manjih nestabilnosti. No smatram da više ne postoji opasnost od talibanskih skupina, jer one više nisu u stanju pokretati akcije širokih razmjera kao prije", rekao je vrhovni zapovjednik savezničkih snaga u Europi na konferenciji za novinare održanoj u Kabulu.

"Prema statistikama kojima raspolažemo u posljednje vrijeme nije zabilježen veći porast nasilja u zemlji", rekao je Jones. U posljednjih nekoliko tjedana na jugu i jugoistoku zemlje, blizu granice s Pakistanom, dakle u područjima u kojima se nalaze talibanska uporišta, zabilježeno je nekoliko napada na američke koalicijske snage i djelatnike UN-ovih agencija.

"Al-Qaida i talibani nemaju više snage ni kapaciteta za neke veće akcije", rekao je Jones, istaknuvši kako trenutačno jednu od glavnih briga NATO-a predstavlja nekontrolirana trgovina drogom u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙