FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Kongresnik Lantos: Hrvatska ide putem demokracije

WASHINGTON,23. ožujka(Hina) - Američki kongresnik Tom Lantos ocijenioje da se demokratizacija zemalja jugoistočne Europe odvija uspješno ipohvalio uspjehe koje je Hrvatska do sada ostvarila na tom polju,prenosi Glas Amerike.
WASHINGTON,23. ožujka(Hina) - Američki kongresnik Tom Lantos ocijenio je da se demokratizacija zemalja jugoistočne Europe odvija uspješno i pohvalio uspjehe koje je Hrvatska do sada ostvarila na tom polju, prenosi Glas Amerike.

"Nerealno je očekivati da je u Hrvatskoj za četrnaest godina mogla biti stvorena potpuna, 'jeffersonianska' demokracija. Hrvatska, kao i sve druge nove demokracije, ima svoje probleme odrastanja i te bolove osjeća i u trenutku dok mi razgovaramo", rekao je Lantos na konferenciji za novinare održanoj u radio postaji Glas Amerike (VOA).

Kongresnik Lantos, demokrat iz Kalifornije, jedan je od utemeljitelja kluba kongresnika prijatelja Hrvatske u Zastupničkom domu Kongresa, a bio je među prvim američkim zastupnicima koji su tražili da SAD prizna neovisnost Hrvatske. Lantos je ocijenio da se većina zemalja Balkana, mada različitim brzinama, kreće ka demokratskim oblicima vlasti, prenosi VOA.

"Uopće ne sumnjam da će, imajući na umu dugu povijest Hrvatske - biti nastavljen razvoj ka punoj demokraciji. A vjerujem da će to biti slučaj i sa svim ostalim zemljama koje su do ne tako davno pripadale nazadnom i primitivnom području punom sukoba, poznatom kao Balkan", rekao je kongresnik Lantos, inače podrijetlom iz Mađarske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙