FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hezbolah staviti na popis terorističkih organizacija

WASHINGTON, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki Predstavnički domusvojio je u ponedjeljak rezoluciju kojom poziva EU da libanonskušijitsku organizaciju Hezbolah stavi na popis terorističkihorganizacija.
WASHINGTON, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki Predstavnički dom usvojio je u ponedjeljak rezoluciju kojom poziva EU da libanonsku šijitsku organizaciju Hezbolah stavi na popis terorističkih organizacija.

Ova je rezolucija uslijedila nakon što se Europski parlament u četvrtak prošli tjedan izjasnio u korist mjera kojima je cilj "okončanje terorističkih aktivnosti" Hezbolaha, ne upisavši ga, međutim, na popis terorističkih organizacija.

Od EU-a se traži da "stavi Hezbolah na popis terorističkih organizacija kako bi se zabranilo financiranje Hezbolaha od strane Unije i priznalo da je ta organizacija prijetnja međunarodnoj sigurnosti".

Osim toga, američka rezolucija "osuđuje stalnu potporu Hezbolaha palestinskim terorističkim organizacijama koje su već na popisu EU-a poput Brigada mučenika al Aqse, Hamasa, Islamskog džihada i Narodne fronte za oslobođenje Palestine".

Demokratski zastupnik Tom Lantos je ocijenio kako je, "s obzirom na krvavi učinak Hezbolaha, optužbe koje Izraelci izriču protiv Palestinaca, česte izjave EU-a u korist mira na Bliskom istoku, vrlo čudno da Unija i dalje ne stavlja Hezbolah na popis terorističkih organizacija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙