FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovi iz riječkog zatočeništva u Slavoniju

OSIJEK , 23. ožujka 2005. (Hina) - Četiri od 15 vukova, koji su uneprimjerenim uvjetima smješteni u prihvatilište u Rijeci, bit ćeudomljeni u osječkom zoološkom vrtu, četiri odlaze u azilu za prihvatzaštićenih životinja u Ruščici kod Slavonskog Broda, a sedam će ihbiti eutanazirano jer je riječ o starim i bolesnim jedinkama, doznajese od višeg inspektora zaštite prirode Ministarstva kulture ŽeljkaVukovića.
OSIJEK , 23. ožujka 2005. (Hina) - Četiri od 15 vukova, koji su u neprimjerenim uvjetima smješteni u prihvatilište u Rijeci, bit će udomljeni u osječkom zoološkom vrtu, četiri odlaze u azilu za prihvat zaštićenih životinja u Ruščici kod Slavonskog Broda, a sedam će ih biti eutanazirano jer je riječ o starim i bolesnim jedinkama, doznaje se od višeg inspektora zaštite prirode Ministarstva kulture Željka Vukovića.

Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture počela je rješavati problem vukova u zatočeništvu, kojih je u Hrvatskoj oko 50, što čini trećinu procijenjene populacije te zaštićene vrste u zemlji.

Najveći broj zatočenih živi u neprimjerenim uvjetima.

U rješavanju primjerenog zbrinjavanja 15 vukova sudjelovao je i đakovački ured Inspekcije zaštite prirode s udrugom za zaštitu životinja "Život" iz Osijeka, koja je zajedno s Osječkim zelenima pozdravila ovu akciju Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture.

Nažalost, rekao je inspektor Vuković, danas je u osječkom zoološkom vrtu obavljena eutanazija kastrata sivog vuka, koji je lani s još dvjema ženkama nabavljen iz zagrebačkog zoološkog vrta. Vuk je promijenio ćud i postao izuzetno agresivan te je odmah po dolasku u ZOO usmrtio jednu vučicu, a druga je spašena hitnom intervencijom djelatnika zoološkog vrta, kazao je Vuković.

Kako je rekao, nakon stručnih konzultacija odlučeno je da se agresivni vuk mora eutanazirati, jer je takva mjera ocijenjena kao etički najprihvatljivije rješenje. Dodao je kako se slični problemi mogu očekivati i s vukovima koje se drži u zatočeništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙