FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: 18-godišnja žrtva trgovine ljudima neće biti deportirana

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova(MUP) opovrgnulo je danas nagađanja nekih medija da će iz Hrvatskedeportirati 18-godišnju Rumunjku, žrtvu trgovine ljudima koju sučetvorica osumnjičenika na sisačkom području držala u zatočeništvu iprisiljavala na prostituciju, a potom prodala.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) opovrgnulo je danas nagađanja nekih medija da će iz Hrvatske deportirati 18-godišnju Rumunjku, žrtvu trgovine ljudima koju su četvorica osumnjičenika na sisačkom području držala u zatočeništvu i prisiljavala na prostituciju, a potom prodala.

Policija je jučer izvijestila da je osumnjičila četiri osobe za kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva jer su 18-godišnju Rumunjku na prijevaru zatočili u unajmljenom stanu, prisiljavali na prostituciju i nakon višekratnog fizičkog zlostavljanja prodali muškarcu sa sisačkog područja.

Neki mediji objavili su nagađanja da će Rumunjka biti deportirana, no u MUP-u to opovrgavaju i ističu kako se žrtve trgovine ljudima ne deportiraju.

"Napominjemo da u ovakvim slučajevima, koji se odnose na kriminalitet trgovanja ljudima, MUP oštećenu osobu tretira isključivo kao žrtvu, bilo da je zatečena u ilegalnoj migraciji, prisilnoj prostituciji ili drugim oblicima seksualnog i drugog iskorištavanja, što znači da se takva osoba ne deportira te se isključuje prekršajna odgovornost", stoji u priopćenju MUP-a.

U MUP-u kažu da je 18-godišnjoj djevojci, u suradnji s nevladinom organizacijom "ROSA" te misijom Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Hrvatskoj pružena sva potrebna pomoć i zaštita, što uključuje siguran smještaj, pravnu, medicinsku, psihološku i svu drugu potrebnu pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙