FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnički sindikat poziva Ljubičića da podnese ostavku

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski liječnički sindikat (HLS)pozvao je danas ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičićada podnese ostavku optužujući ga da se "slabo snalazi u uloziministra".
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski liječnički sindikat (HLS) pozvao je danas ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića da podnese ostavku optužujući ga da se "slabo snalazi u ulozi ministra".

Zar ste zaboravili činjenice u vezi pregovora o Strukovnom kolektivnom ugovoru (SKU) za liječnike, pita Ljubičića u otvorenom pismu predsjednik HLS-a Ivica Babić.

Predsjednik HLS-a podsjeća Ljubičića da je osobno sudjelovao u pregovorima o SKU-u te da je u izjavama za medije nudio prijedloge za razrješenje nastalog spora.

Stoga Babić pita Ljubičića zašto je na sastanku u subotu, 19. ožujka, promijenio mišljenje i pogazio svoje dosadašnje postupke i izjave.

Babić je napustio subotnji sastanak u Ministarstvu zdravstva koji je s četiri sindikata potpisnika Granskog kolektivnog ugovora (GKU) za zdravstvo sazvao Ljubičić.

Ostali sudionici sastanka usuglasili su se oko sklapanja dodatka GKU-u kojim bi liječnici u ovoj godini dobili 10-postotni dodatak za liječničku odgovornost, čime su odbačeni zahtjevi HLS-a za isplatom položajnog dodatka te dodatka za dežurstvo.

Babić u pismu optužuje Ljubičića da je "pokušajem politiziranja staleškog problema izgubio kredibilitet kod liječnika".

"Pusta obećanja kojima želite reformirati sustav tek su isprazne fraze. Svojom politikom narušili ste međuljudske odnose, ugrozili cjelovitost i učinkovitost sustava."

Zdravstvenu reformu ne možete provesti bez aktivnog sudjelovanja liječnika, a nakon što ste ih izigrali sigurno Vas neće podržati, poručuje Babić u otvorenom pismu ministru Ljubičiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙