FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai doputovao u posjet Pakistanu

ISLAMABAD , 22. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Afganistanski predsjednikHamid Karzai stigao je u utorak u dvodnevni službeni posjetIslamabadu, četvrti po redu od dolaska na vlast prije tri godine,izvijestili su službeni izvori.
ISLAMABAD , 22. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai stigao je u utorak u dvodnevni službeni posjet Islamabadu, četvrti po redu od dolaska na vlast prije tri godine, izvijestili su službeni izvori.

Tijekom razgovora s pakistanskim predsjednikom, generalom Pervezom Musharrafom postignut je sporazum dvojice čelnika o poticanju suradnje na ekonomskom i trgovinskom planu te o čvršćoj suradnji u borbi protiv terorizma.

U srijedu će predstavnici dviju zemalja potpisati pet sporazuma čiji je cilj potaknuti bilateralne odnose među njima. Sporazumi se odnose na protokol o političkim konzultacijama između ministarstava vanjskih poslova dviju zemalja te na dogovor o suradnji na području turizma, kulture, medija i pokretanju autobusnih veza", rekao je novinarima glasnogovornik pakistanskog, ministarstva vanjskih poslova Jalil Abbas Jilani. Autobusom bi se povezali pakistanski gradovi Peshawar i Quetta s afganistanskim Jalalabadom i Kandaharom, izvješćuje France presse.

S predsjednikom Karzaijem u Pakistan je doputovalo sedam ministara (vanjskih poslova, trgovine, obrane, prijevoza, ministar za mlade, za izbjeglice i plemenska pitanja). U srijedu će Karzai u Jalalabadu prisustvovati vojnom mimohodu koji se organizira u sklopu obilježavanja pakistanskog Dana državnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙