FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Verdijev "Trubadur" nakon šest godina ponovno u riječkom HNK

RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Verdijeva opera "Trubadur", koja je uHrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca u Rijecipraizvedena 1999., svečano će biti obnovljena 12. ožujka, najavljenoje danas na konferenciji za novinare u riječkom HNK-u.
RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Verdijeva opera "Trubadur", koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca u Rijeci praizvedena 1999., svečano će biti obnovljena 12. ožujka, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkom HNK-u.

Redatelj predstave je Ches Themann Urich, a orkestrom i zborom HNK-a Ivana pl. Zajca ravnat će maestro Miroslav Homen.

Ulogu Leonore tumačit će Mirella Toić i Olga Kaminska, Azucenu će tumačiti Sofia Ahmed, a ulogu Manrica gost iz Seula John Lee, sve poznatiji svjetski tenor.

Nastupit će još Paolo Rumetz u ulozi grofa Lune, Ivica Šarić kao Ferrando, Milica Marelja kao Ines, Davor Lešić kao Ruiz i Glasnik te Sanjin Mandičić kao stari Ciganin.

U predstavama 14. i 16. ožujka u ulozi Azucene nastupit će Anđelka Rušin, a u ulozi grofa Lune Sotir Spasevski. Voljen Grbac tumačit će 15. ožujka Manrica, Ivica Čikeš tumačit će 15. i 16. ožujka Fernanda, a Angela Nuić ulogu Ines.

Scenograf predstave je Rinaldo Olivieri, kostimografkinja je Isabella Lonardi Olivieri, a autor scenskog pokreta je Valeri Rasskazov prema koreografiji Carlosa Araye.

Uz orkestar i zbor, u "Trubaduru" nastupa i ansambl Baleta riječkog HNK.

Ches Themann Urich, inače poljski vicekonzul u Salzburgu, režirao je operne i dramske predstave u brojnim svjetskim teatrima i dobitnik je više značajnih nagrada.

Na konferenciji za novinare kazao je da, iako se suočavao s poteškoćama kojih nema pri radu u svjetskim teatrima, rado dolazi u Hrvatsku. "Ovdje nedostaje novca, ali ne nedostaje prijatelja željnih rada", rekao je.

Govoreći o porukama "Trubadura", u kojem se "spajaju ljubav, mržnja i strast", Ches Themann Urich naglasio je da su one uvijek aktualne jer "u tom djelu Verdi pokušava pronaći način kako živjeti u civiliziranom društvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙