FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Naoružani muškarac 30 minuta držao zatočene članove Poglavarstva

RIJEKA,22. veljače 2005.(Hina) - Muškarac, naoružan puškom i dvjemabombama, danas je oko 10 sati ušao u zgradu riječke gradske uprave,upao na sjednicu gradskog Poglavarstva gdje je pod prijetnjom oružjemzatočio članove Poglavarstva i nekoliko novinara da bi se nakon 30minuta predao djelatnicima policije koji su ga razoružali i uhitili.
RIJEKA,22. veljače 2005.(Hina) - Muškarac, naoružan puškom i dvjema bombama, danas je oko 10 sati ušao u zgradu riječke gradske uprave, upao na sjednicu gradskog Poglavarstva gdje je pod prijetnjom oružjem zatočio članove Poglavarstva i nekoliko novinara da bi se nakon 30 minuta predao djelatnicima policije koji su ga razoružali i uhitili.

Iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske doznaje se da je uhićen J. Š. (1969.) iz Rijeke koji je priveden na kriminalističku obradu, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Josipu Šariću.

Po navodima novinara koji su bili na sjednici Poglavarstva, Šarić je tijekom incidenta razgovarao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom koji mu ju nastojao ukazati da je svoje probleme trebao pokušati rješiti na primjereniji način.

Šarić je, navodno, nedavno kupio veću površinu zemljišta na području grada Rijeke, a nedugo nakon kupnje zona u kojoj se zemljište nalazi prenamijenjena je iz građevne zone u zelenu površinu na kojoj gradnja nije dopuštena. Šarić je zbog toga, odnosno zbog smanjenjenja vrijednosti svoga zemljišta, već prosvjedovao u zgradi riječke gradske uprave.

Novinarka Hrvatskog radija Radio Rijeke Olga Mandić bila je nazočna incidentu u gradskom Poglavarstvu i o tome izravno izvještavala u radijski program. Prvi put javila se s mjesta događaja za trajanja incidenta, a drugi put nakon Šarićeva uhićenja. Po njezinim riječima, Šarić je gradonačelniku rekao da su ga "uništili i sve mu upropastili", a gradonačelnik ga je pokušao smiriti. Nakon dolaska policije Šarić je najprije odbio predati oružje, ali se nakon kraćeg vremena predomislio i predao, kazala je Mandić.

Policijski očevid na mjestu događaja još traje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙