FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski blok se pita - "imamo li državu"?

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - U današnjem priopćenju pod naslovom"Imamo li državu", Hrvatski blok tvrdi da se vlast u Hrvatskoj"upustila u rušenje građanskog ugleda i kaljanja časti svoga generaladajući po naputku Carle del Ponte publicitet njegovu navodnomkriminalu u Francuskoj, za koji francuska država nije marila punihdest godina"!
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - U današnjem priopćenju pod naslovom "Imamo li državu", Hrvatski blok tvrdi da se vlast u Hrvatskoj "upustila u rušenje građanskog ugleda i kaljanja časti svoga generala dajući po naputku Carle del Ponte publicitet njegovu navodnom kriminalu u Francuskoj, za koji francuska država nije marila punih dest godina"!

"Tomu sramotnom postupku namijenila je Carla del Ponte uzvišenu svrhu - rušenje herojskoga 'mita' o generalu Gotovini", navodi Hrvatski blok u priopćenju i dodaje da su na tu "sramotu hrvatske političke, kulturne i crkvene elite reagirale šutnjom". Stoga je, poručuju iz Hrvatskog bloka "krajnje vrijeme da se obični hrvatski državljani ozbiljno zapitaju - imamo li državu"?

U priopćenju se navodi da država među ostalim štiti ljudska prava svojih državljana i stranaca koji se zateknu na području njezine jurisdikcije i tvrdi da je Hrvatska tu svoju dužnost zamijenila apsolutnim posluhom glavnoj tužiteljici Haaškog suda Carli del Ponte.

"U slučaju generala Ante Gotovine izvršila je sve što je tužiteljica tražila. I više od toga.

Da dokaže svoju odanost tužiteljici, hrvatska je vlast uklonila suprugu generala Gotovine iz MORH-a, priredila je svečanu večeru u čast tužiteljice, dopustila je inozemnim tajnim službama da nesmetano vršljaju po Hrvatskoj, pojačala je hajku na svoga generala s nakanom da ga prije 17. ožujka 2005., uhiti i izruči Haaškom sudu", navodi se u priopćenju neparlamentarne stranke Hrvatskog bloka i dodaje da joj pri tomu nimalo ne smeta utemeljena sumnja da je dokument na osnovi kojega je general Gotovina optužen krivotvorina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙