FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR u Vukovarsko-srijemskoj županiji završio opći izvid

VUKOVAR,7. ožujka 2005.(Hina) - U Vukovaru je danas održanaprimopredaja verificiranih zemljovida minski sumnjivih površina zapodručje gradova Vukovara i Iloka te općina Andrijaševci, Bogdanovci,Gunja, Nijemci, Nuštar, Otok, Stari Jankovci, Tompojevci, Tordinci iTovarnik u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
VUKOVAR,7. ožujka 2005.(Hina) - U Vukovaru je danas održana primopredaja verificiranih zemljovida minski sumnjivih površina za područje gradova Vukovara i Iloka te općina Andrijaševci, Bogdanovci, Gunja, Nijemci, Nuštar, Otok, Stari Jankovci, Tompojevci, Tordinci i Tovarnik u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predstavnicima lokalne uprave gradova i općina verificirane zemljovide predao je član Poglavarstva Vukovarsko-srijemske županije Zlatko Pavlović.

Prema planovima Hrvatskog centra za razminiranje, na području Vukovarsko-srijemske županije ove će se godine razminirati šest četvornih kilometara minski sumnjivih površina, najavio je Pavlović.

Podsjetio je kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji još 107 četvornih kilometara minski sumnjivih površina, a da je u ovoj godini predviđena provedba 40-ak projekata razminiranja, među kojima prioritet imaju projekti vezani uz razminiranje poljoprivrednih površina.

Vukovarsko-srijemska županija prva je županija u Hrvatskoj u kojoj je Hrvatski centar za razminiranje završio opći izvid minski sumnjivih površina, rekao je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

"Završetkom općeg izvida stekle su se pretpostavke da predstavnici lokalne uprave bolje mogu planirati gospodarski i drugi razvoj te prema vlastitim potrebama oblikovati razvojne projekte", ocijenio je župan Šafer.

Od 1998. do 2004. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji razminiranjem i izvidom zajednici su na uporabu predana 142 četvorna kilometra očišćena od mina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙