FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Noam Chomsky postaje počasni doktor ljubljanskog sveučilišta

LJUBLJANA,22. ožujka 2005.(Hina) - Jedan od najvećih suvremenihlingvista Noam Chomsky dobit će idućeg utorka u Ljubljani i titulu"počasnog doktora Sveučilišta u Ljubljani", a istoga će dana održati ipredavanje "Manufacturing Consent" o ulozi medija u formiranjupolitičkog mišljenja za koje u Sloveniji vlada golemo zanimanje, pa jeveć razgrabljeno oko 1200 ulaznica za najveću dvoranu Cankarevogdoma.
LJUBLJANA,22. ožujka 2005.(Hina) - Jedan od najvećih suvremenih lingvista Noam Chomsky dobit će idućeg utorka u Ljubljani i titulu "počasnog doktora Sveučilišta u Ljubljani", a istoga će dana održati i predavanje "Manufacturing Consent" o ulozi medija u formiranju političkog mišljenja za koje u Sloveniji vlada golemo zanimanje, pa je već razgrabljeno oko 1200 ulaznica za najveću dvoranu Cankarevog doma.

Počasni doktorat ocu generativne gramatike, uz njegov interes za istraživanje manjih jezika, dodjeljuje se i zbog dugogodišnje suradnje Chomskoga sa slovenskim sociolozima i politolozima.

Zajedno s Chomskim počasni doktorat ljubljanskog sveučilišta dobit će i nobelovac Lawrence R. Klein jer se, u vrijeme kad je na Sveučilištu Pennsylvania osnivao centar za ekonometrijske modele, tamo školovalo više danas istaknutih slovenskih ekonomista i znanstvenika.

Chomsky je u Sloveniji popularan ponajprije zbog društvenog angažmana, kritiziranja globalizma, te američke politike i teoretskih priloga o anarhizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙