FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački LS otvoren za izbornu suradnju sa SDP-om i HNS-om

ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačkog ogranka Liberalnestranke (LS) izrazili su danas spremnost da na lokalnim izborima uZagrebu koaliraju sa SDP-om i HNS-om, a od koaliranja s HSLS-om su,kažu, odustali zbog koalicijskog sporazuma koji je ta strankapotpisala s HIP-om i HSD-om, koje LS doživljava "predesnima".
ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačkog ogranka Liberalne stranke (LS) izrazili su danas spremnost da na lokalnim izborima u Zagrebu koaliraju sa SDP-om i HNS-om, a od koaliranja s HSLS-om su, kažu, odustali zbog koalicijskog sporazuma koji je ta stranka potpisala s HIP-om i HSD-om, koje LS doživljava "predesnima".

Predsjednik zagrebačke organizacije LS-a Nenad Kocmur izvijestio je na konferenciji za novinstvo da je ogranak razgovarao sa SDP-om, te je da su obje strane pokazale dobru volju.

Zagrebačka organizacija pregovara i s HNS-om, no propali plan ujedinjenja dviju stranaka na nacionalnoj razini uvelike je utjecao i na lokalne koalicije, rekao je Nenad Kocmur. Dodao je kako očekuje da će pregovore o izbornoj suradnji stranka završiti do kraja ožujka.

Istaknuo je da je od suradnje s HSLS-om u Zagrebu LS odustao nakon koaliranja te stranke s HIP-om Miroslava Tuđmana i Hrvatskim socijaldemokratima (HSD) Zdravka Tomca, jer, kako je ustvrdio, te stranke (HIP i HDS) imaju desnu orijentaciju.

Opovrgnuo je tvrdnju predsjednika HSLS-a Ivana Čehoka da je zagrebački ogranak LS-a suradnju s HSLS-om odbio i prije HSLS-ova potpisivanja koalicijskog ugovora s HIP-om i HSD-om.

Na pitanje hoće li LS u Zagrebu koalirati kako bi ušao u Gradsku skupštinu ili će u koaliciju koja će mu osigurati vlast, Nenad Kocmur je odgovorio kako je LS svjestan da ne može bitno mijenjati gradsku politiku. "Stoga nam nije toliko važno koaliranje radi sudjelovanja u vlasti, koliko da se glas LS-a čuje u gradskoj skupštini", rekao je.

Predsjednik LS-a Zlatko Benašić podsjetio je da je stranka svojim ograncima dala punu slobodu koaliranja, te da su u tijeku intenzivni kontakti na terenu.

Čelnici LS-a poduprli su i prijedlog Ženske mreže Hrvatske, koju je poduprla i predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin, da se izmjenama Izbornog zakona omogući 40-postotna zastupljenost žena u predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙