FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

ZAGREB, 27. veljače 2005.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatske do13 sati.
ZAGREB, 27. veljače 2005.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatske do 13 sati.

ZAGREB - Sporazum o predizbornoj koaliciji za izlazak na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu danas su potpisali predsjednik Gradske organizacije Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor, predsjednik gradske organizacije Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) Zdravko Tomac i predsjednik Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) Miroslav Tuđman. Nositelj liste koalicije HSLS-HIP-HSD bit će Darinko Kosor, a kako su istaknula sva trojica potpisnika, koalicija će biti otvorena i prema drugim strankama, udrugama, nestranačkim osobama, znanstvenicima i gospodarstvenicima.

OSIJEK - Na području grada Osijeka u prošloj je godini ukupno evidentirano 2715 kaznenih djela, što je za 361 djelo ili 15,3 posto više nego u 2003. godini. Prema podacima osječko-baranjske Policijske uprave, najviše kaznenih djela počinjeno je u područjima općeg kriminala (1650) i gospodarskog kriminala (625). Zbog počinjenih kaznenih djela prošle je godine ukupno prijavljen 921 počinitelj, a od ukupnog broja prijavljenih počinitelja njih 134 su maloljetnici, koji su ukupno počinili 171 kazneno djelo. Ukupna šteta počinjena prošlogodišnjim kaznenim djelima iznosi 24,2 milijuna kuna.

ZAGREB - Kontinentalni dio zemlje ponovno je zasniježen i zimska oprema je gotovo posvuda obavezna. Snijeg mjestimično zadržava na kolnicima, a smanjuje i vidljivost. Na autocesti Zagreb-Split od Bosiljeva, preko Kapele do Otočca brzina vožnje ograničena je na 60 km/h. Dijelom Otočac-Gospić - tunel Sv. Rok-Posedarje vozi se brzinom od samo 40 km/h, zboj olujnog vjetra i snijega. Trenutno nema ceste kojim se kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom mogu kretati iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, te Kvarneru i Istri, i obratno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙