FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski seljački savez najavljuje nove prosvjede

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog seljačkogsaveza (HSS) Darko Grivičić najavio je danas nove prosvjedepoljoprivrednika ne ispuni li Vlada dogovor s nedavnog sastanka spredstavnicima 15 seljačkih udruga.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) Darko Grivičić najavio je danas nove prosvjede poljoprivrednika ne ispuni li Vlada dogovor s nedavnog sastanka s predstavnicima 15 seljačkih udruga.

Grivičić je naveo da je tada dogovoreno osnivanje četiriju povjerenstava u okviru kojih bi se počeli rješavati nagomilani problemi.

No, pomaka nema, još nije počela isplata poticaja, a nije riješeno ni pitanje cijene poljoprivrednog zemljišta, kao ni prekomjernog uvoza poljoprivrednih proizvoda, pa se čini da je Vlada stala na stranu uvoznih lobya i trgovačkih lanaca, zaključio je Grivičić najavljujući da će Savez ako Vlada nešto ne poduzme nakon proljetne sjetve organizirati prosvjed. Taj će prosvjed, objasnio je, biti sličan onome mađarskih seljaka koji su traktorima došli u Budimpeštu.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Stjepan Bistrović rekao je da je cijena mlijeka u Hrvatskoj nešto viša nego u okruženju, ali da su i ulazni troškovi veći, a subvencije manje. Smatra da bi rješenje trebalo tražiti u povećanju subvencija i smanjenju ulaznih troškova.

Predsjednik HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Šinko naveo je da je u posljednje vrijeme višestruko poskupio plavi dizel, da su smanjeni poticaji za 30 do 40 posto.

Predsjednik HSS-a Grivičić i predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Bistrović potpisali su danas sporazum o suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙