FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak miran prosvjed članova HSS-a

OSIJEK, 3. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) uponedjeljak će u 10 hrvatskih županija na 10 mjesta održati mirneprosvjede radi potpore svome pregovaračkom timu, koji taj dan odlazina razgovor k premijeru Ivi Sanaderu, izvijestila je danasosječko-baranjska organizacija te udruge.
OSIJEK, 3. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) u ponedjeljak će u 10 hrvatskih županija na 10 mjesta održati mirne prosvjede radi potpore svome pregovaračkom timu, koji taj dan odlazi na razgovor k premijeru Ivi Sanaderu, izvijestila je danas osječko-baranjska organizacija te udruge.

Predsjednik županijskog HSS-a Stjepan Živković kazao je na konferenciji za novinare kako je udruga, nakon što je premijer Sanader pristao primiti izaslanstvo Upravnog odbora HSS-a na radni sastanak, u znak dobre volje odustala od oštrijih prosvjeda, poput blokada prometnica, ali zadržava pravo da ih organizira naknadno ako ne budu zadovoljni rezultatima razgovora.

Podsjetio je kako HSS, uz ostalo, traži isplatu poticaja u punu iznosu u skladu sa zakonom i rokovima te provedbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i prodaju zemlje seljacima.

"Poticaji su isplaćeni djelomično, a Vlada nije predvidjela više novca za poticaje", ustvrdio je Živković.

Na izdavanje odobrenja resornog ministarstva za raspisane natječaje raspolaganja poljoprivrednim zemljištem čeka se i po nekoliko mjeseci, a cijeli postupak, uključivo i potrebne odluke jedinica lokalne samouprave te državnog odvjetništva, traje i do godinu i pol dana, ocijenio je. Ustvrdio je da je stanje sve gore, a da se hrvatski seljak treba prilagođavati uvjetima pristupa Europskoj uniji.

Budući da je jedan od zahtjeva i obustava uvoza, Živković je kazao kako je uvoz poljoprivrednih proizvoda u siječnju ove godine za 20 posto veći nego u siječnju 2004. To pokazuje da se uvoz nastavlja, upozorio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙