FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: HSS ne napušta nacionalni konsenzus oko EU

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčićupozorio je u utorak kako je, neovisno o upitnosti 17. ožujka kao danupočetka pregovora s EU, mogao biti imenovan Nacionalni odbor zapraćenje pregovora, utvrđena pregovaračka strategija te planiranestrategijske odrednice za svako pregovaračko poglavlje.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić upozorio je u utorak kako je, neovisno o upitnosti 17. ožujka kao danu početka pregovora s EU, mogao biti imenovan Nacionalni odbor za praćenje pregovora, utvrđena pregovaračka strategija te planirane strategijske odrednice za svako pregovaračko poglavlje.

Tomčić je na konferenciji za novinare odbacio dezinformacije da njegov HSS napušta nacionalni konsenzus oko EU-a i ucjenjuju vladajuće s imenima svojih pregovarača.

"Špekulantima koji šire dezinformacije" i neuspjeh oko početka pregovora pokušavaju prebaciti na HSS, poručio je da njegova stranka neće progutati tu "gorku pilulu".

HSS ostaje u procesu suglasja oko EU, ali ne na bilo koji ili na špekulantski način, naglasio je predsjednik HSS-a, prozivajući Sabor, prije svih njegova predsjednika Vladimira Šeksa, zbog neprovođenja zaključaka koje je, vezano za EU, donio.

Tomčić ne dijeli mišljenje da bi odgoda početka pregovora bila udarac reformskim potezima u Hrvatskoj i na širem prostoru, smatra da bi to, zapravo, Hrvatskoj bila dodatna mogućnost za "hvatanje zraka", odnosno činjenje propuštenog posljednjih mjeseci.

Upitan boji li se radikalizacije ako pregovori ne počnu 17. ožujka, Tomčić uzvraća kako je ona već prisutna i to kroz organizacije za koje je HDZ držao da ima najveću podršku, poput HVIDR-e.

Navodi da neće uživati u toj činjenici, jer je to loše za opće političke odnose u Hrvatskoj, ali i dodaje kako vladajući sada "beru plodove onog što su sijali".

Predsjednik HSS-a pozvao je Šeksa da ispuni obećanje dano početkom veljače da će organizirati konzultacije sa saborskim klubovima, Vladom i svima koji mogu doprinijeti da se nađe izlaz iz katastrofalne situacije stvorene pretvorbom i privatizacijom, a na što upozorava završno revizijsko izvješće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙