FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: Sastanak kod Sanadera kupovanje vremena

OSIJEK, 9. ožujka 2005.(Hina) - Osječko-baranjska udruga Hrvatskogaseljačkog saveza (HSS) ocijenila je danas kako je nedavni sastanakseljačkih udruga s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom za tu udrugu bioneuspješan, da je osnivanje povjerenstava za uklanjanje teškoća upoljoprivredi kupovanje vremena, ali kako im daju priliku da vide štomogu učiniti.
OSIJEK, 9. ožujka 2005.(Hina) - Osječko-baranjska udruga Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) ocijenila je danas kako je nedavni sastanak seljačkih udruga s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom za tu udrugu bio neuspješan, da je osnivanje povjerenstava za uklanjanje teškoća u poljoprivredi kupovanje vremena, ali kako im daju priliku da vide što mogu učiniti.

Predsjednik županijske udruge HSS-a Stjepan Živković kazao je na konferenciji za novinare kako će ta udruga ovaj tjedan pričekati, kako bi dala priliku osnovanim povjerenstvima, a početkom idućeg tjedna sastat će se Upravni odbor i županijske organizacije HSS-a te će se odlučiti o daljnjim potezima.

Dodao je da HSS i dalje ustrajava na zahtjevima da se potpuno isplate poticaji u zakonskim rokovima, provodi Zakon o poljoprivrednom zemljištu i zaustavi uvoz poljoprivrednih proizvoda. Istaknuo je da će se služiti svim demokratskim sredstvima kako bi upozorili na svoje teškoće.

Izrazio je zadovoljstvo nedavnim mirnim prosvjedom u Donjem Miholjcu te odbacio nagađanja kako su HSS-ove akcije politički motivirane i povezane s idućim lokalnim izborima.

"Svjesni smo da naš proračun ne može poticati poljoprivredu kao u puno razvijenijim zemljama, ali bojimo se kako ćemo ih dostići ako smo trostruko manje spremniji od njih i kako ćemo sutra moći biti konkuretni", kazao je Živković.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙