FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Formiranje "skupštine RSK u progonstvu" nepotrebna provokacija

BEOGRAD,1. ožujka(Hina) - Srbima u Hrvatskoj sada nisu potrebnidušobrižnici poput onih koji su u Beogradu formirali "skupštinu RSK uprogonstvu", izjavio je Vojislav Stanimirović, predsjednik Samostalnedemokratske srpske stranke (SDSS) u razgovoru za beogradske "Večernjenovosti" od utorka, dodajući da je to za Srbe u Hrvatskoj "nepotrebnaprovokacija".
BEOGRAD,1. ožujka(Hina) - Srbima u Hrvatskoj sada nisu potrebni dušobrižnici poput onih koji su u Beogradu formirali "skupštinu RSK u progonstvu", izjavio je Vojislav Stanimirović, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u razgovoru za beogradske "Večernje novosti" od utorka, dodajući da je to za Srbe u Hrvatskoj "nepotrebna provokacija".

"Riječ je o ljudima koji žive u Srbiji, tamo imaju radna mjesta i nemaju namjeru vratiti se u Hrvatsku. Da su im namjere ozbiljne i časne oni bi, prije svega, pokušali pomoći našoj zajednici ovdje, a u Srbiji da konačno osnuju jedinstveno udruženje, a ne da ih kao sada ima stotinu. Napravili bi, zatim, dobar program i zajedno s Vladom Srbije nastupali prema Hrvatskoj i njenoj Vladi. Samo tako bi mogli pomoći rješavanju mnogobrojnih i teških pitanja s kojima se Hrvatska, prije ili kasnije, mora sresti. Ali ne na način na koji to sad rade ovi dušobrižnici", kaže Stanimirović, dodajući da "ne vjeruje da je 'skupština' poslije deset godina obnovljena spontano".

"Nemam točne podatke tko iza toga stoji. Da li je to samo Srpska radikalna stranka koja tim ljudima u Srbiji daje javnu podršku, ili je to netko izvan Srbije, o tome ne mogu nagađati. Mislim, međutim, da je za nas Srbe u Hrvatskoj to nepotrebna provokacija", kazao je Stanimirović.

Na predstojećoj izbornoj skupštini SDSS-a u subotu na Plitvičkim jezerima, najavljuje Stanimirović, stranka će "donijeti određeniji sud" o tom događaju.

"Ono što sad pouzdano možemo reći jest da je to nama Srbima u Hrvatskoj vrlo loša usluga. Taman smo krenuli u neke procese, koji istini za volju idu teško, a onda je došlo obnavljanje tog parlamenta u Beogradu. Slažem se s vladikom Fotijem koji je za taj događaj rekao da netko pokušava zatrti i onu klicu koju je naša zajednica pokrenula i koja je sad proklijala", zaključio je Stanimirović u razgovoru za "Večernje novosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙