FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz pomoć Slovaka krivotvorenim putovnicama pokušali prijeći granicu

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jedvojicu Slovaka koji su za 4.000 eura supružnicima iz SiCG prodalidvije krivotvorene slovačke putovnice, nakon čega su ih automobilompokušali prevesti u Sloveniju, ali je na graničnom prijelazu Breganaotkriveno da su putovnice krivotvorene.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvojicu Slovaka koji su za 4.000 eura supružnicima iz SiCG prodali dvije krivotvorene slovačke putovnice, nakon čega su ih automobilom pokušali prevesti u Sloveniju, ali je na graničnom prijelazu Bregana otkriveno da su putovnice krivotvorene.

Dvojica Slovaka, u dobi od 42 i 40 godina, 26-godišnji državljanin SiCG i njegova 22-godišnja trudna supruga s malodobnim djetetom, prema prethodnom su se dogovoru sastali u nedjelju na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, izvijestila je danas zagrebačka policija. Slovaci su supružnicima dali dvije krivotvorene slovačke putovnice u kojima su bile umetnute njihove fotografije. Par iz SiCG putovnice je platio 4.000 eura, nakon čega su svi skupa "škodom fabijom", slovačkih registracijskih oznaka, krenuli prema graničnom prijelazu Bregana. No, na granici su policajci otkrili da su putovnice supružnika iz SiCG krivotvorene.

Dvojica Slovaka i 26-godišnji državljanin SiCG jučer su poslijepodne privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava, a Slovake i zbog protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Državljanka SiCG, također je kazneno prijavljena zbog krivotvorenja, no, budući je u visokom stupnju trudnoće i s malodobnim muškim djetetom od kojeg se ne može odvajati, puštena je uz rješenje da u roku 72 sata preko graničnog prijelaza Bajakovo napusti Hrvatsku, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙