FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Mladić uhićen zbog pokušaja prebacivanja stranaca u Sloveniju

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija predala je jučeristražnom sucu 23-godišnjaka, osumnjičenog da je tijekom vikenda uSloveniju pokušao ilegalno prebaciti jednog makedonskog i dva albanskadržavljana, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija predala je jučer istražnom sucu 23-godišnjaka, osumnjičenog da je tijekom vikenda u Sloveniju pokušao ilegalno prebaciti jednog makedonskog i dva albanska državljana, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Stranci su za prijevoz u Europsku uniju platili 500 eura, a osim 23-godišnjaka za sudjelovanje u ilegalnom prebacivanju preko granice policija sumnjiči još dva za sada nepoznata muškarca.

Policija navodi da su uhićeni mladić i nepoznata dvojica muškaraca ilegalni put do Slovenije sa strancima dogovorili u subotu, u jednom zagrebačkom kafiću.

Nešto kasnije 23-godišnjak je na dva različita mjesta u Zagrebu preuzeo jednog makedonskog i dva albanska državljana, te ih automobilom dovezao u blizinu graničnog prijelaza Bregana.

Od tamo su se pješice uz autocestu uputili prema Sloveniji, a oko 20 sati granični policajci zatekli su ih u ilegalnom prelasku državne granice.

Nakon kriminalističke obrade 23-godišnjak je doveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a strance je kao svjedoke saslušalo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice stranci su privremeno protjerani iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙