FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Pristižu novi ilegalni imigranti

RIM, 15. ožujka 2005. (Hina/AR) - S poboljšanjem vremena započelo jeiskrcavanje ilegalnih imigranata na talijanske otoke, posebno naLampedusu, na jugu Italije, gdje su u utorak ujutro stigla dva plovilas imigrantima.
RIM, 15. ožujka 2005. (Hina/AR) - S poboljšanjem vremena započelo je iskrcavanje ilegalnih imigranata na talijanske otoke, posebno na Lampedusu, na jugu Italije, gdje su u utorak ujutro stigla dva plovila s imigrantima.

Zajedno s današnja dva plovila, u posljednja 24 sata stiglo je na otok Lampedusu ukupno sedam plovila s oko tisuću ilegalnih imigranata.

Na prvom plovilu koje je stiglo u utorak ujutro bilo je ukupno 126 imigranata, među kojima i tri žene. Iskrcali su se pokraj mjesta Cala Pisana. Drugo plovilo sa 177 imigranata presrela su plovila lučke kapetanije na nekoliko milja od otoka i dopratila do Lampeduse.

Na ovom talijanskom otoku postoji centar za prvi prihvat imigranata koji ima mjesta za oko 200 osoba, a trenutno se tu nalazi tisuću imigranata.

Za očekivati da će nakon procedure identificiranja i postojeći i novopridošli ilegalni imigranti biti zrakoplovima vraćeni u zemlje iz kojih su krenuli prema Europi. To je postupak koji se primjenjuje posljednjih par godina u nastojanju da se zaustavi ilegalna imigracija. Imigranti koji stižu na sam jug Italije najčešće kreću iz zemalja sjeverne Afrike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙